Montering Gulv

Gulvet består egentlig av en haug med planker. Alle plankene er like og passer til 3 meters teltløsningene dvs 3×6, 6×6, 6×9, 3×9 osv.

Det følger med skruer og det eneste man trenger selv er en batteridrill. Bits følger med i skrue esken.

Set en skrue i hver ende av plankene. Forsøk å ha 80 cm maks mellom plankene underst da det fjærer litt for mye ved større avstand. Hvis det fjærer noen steder så ta i noen ekstra skruer. Ofte så legger gulvet seg når bord og telt kommer på. Det blir jo ikke helt som en permanent terrasse, men det blir bra. Juster ved behov under plankene. På bildet her så var det minimalt med justering, men hvis plenen er veldig skjev så bygg opp med klosser.

Ikke skru skruene for langt ned da de blir vanskelige å få opp igjen. Skruene har stort hode, men allikevel ikke skru for langt ned.

Jobben går ganske fort hvis det ikke er for langt å bære. Hvis en bærer og den andre skrur fast bordene så kan et gulv som dette vare lagt på 30 minutter.

På et 3×6 meter langt telt så går det 50 planker bortover og 4-5×2 planker under dvs 60 planker. På 6×9 så blir det da 180 planker.

Det er ikke nødvendig meg lodd her da teltet festes i gulvet med skrue og skive i foten på teltet.

Når teltet pakkes ned så er det fint om gulves spyles av først slik at matrester forsvinner.

Teltet pakkes på henger som vist under.  Her vist med 6×9 meter løsning. Planker 9 rader med 21 i høyden dvs 180 + 9 i reserve