Montering Gulv

Gulvet består av en haug med planker og en pakke skruer. Alle plankene er like (120x28x3050mm) og passer til 3 meters teltløsningene dvs 3×6, 6×6, 6×9, 3×9 osv.

Det følger med skruer og det eneste man trenger selv er en batteridrill. Bits følger med i skrue esken.

Ferdigheter montør: vil tro de fleste som er litt handy klarer dette. Hvis terrenget er veldig ujevnt så er det litt vanskeligere, men hvis det er noenlunde rett der teltet skal stå så er det lett.

Ekstra planker: Forsøker å levere med 2-5 ekstra planker i tilfelle noen har slått seg eller er stygge. Hvis dere trenger noen klosser så er det greit at dere kapper opp 2-3 planker uten at dere må betale for dette. Ta gjerne noen av de som er stygge hvis det er noen

Montering: Set en skrue i hver ende av plankene. Forsøk å ha 80 cm maks mellom plankene underst da det fjærer litt for mye ved større avstand. Hvis det fjærer noen steder så ta i noen ekstra skruer. Ofte så legger gulvet seg når bord og telt kommer på. Det blir jo ikke helt som en permanent terrasse, men det blir bra. Juster ved behov under plankene. På bildet her så var det minimalt med justering, men hvis plenen er veldig skjev så bygg opp med klosser.

Ikke skru skruene for langt ned da de blir vanskelige å få opp igjen. Skruene har stort hode, men allikevel ikke skru for langt ned. anbefaler flush med gulvet +/- 1mm

Jobben går ganske fort hvis det ikke er for langt å bære. Hvis en bærer og den andre skrur fast bordene så kan et gulv som dette vare lagt på 30 minutter.

På et 3×6 meter langt telt så går det 50 planker bortover og 4-5×2 planker under dvs 60 planker. På 6×9 så blir det da 180 planker.

Det er ikke nødvendig meg lodd her da teltet festes i gulvet med skrue og skive i foten på teltet.

Retur av gulv: Når teltet pakkes ned så er det fint om gulves spyles av først slik at matrester forsvinner. Jeg har ikke kranmuligheter så hvis man bruker egen henger så må det løftes av og på for hånd. Kan være greit med hansker

Hvis dere låner pakkehenger av meg så pakkes henger som vist under.  Her vist med 6×9 meter løsning. Planker 9 rader med 21 i høyden dvs 180 + 9 i reserve. Bord har tendens til å bli tatt av vinden så det er viktig at disse er festet godt med stropper.