Ovner

Gir god varme i teltet.
Bruker gassovner 4.3 kw.

Gass Ovnen varmer godt. Gassflasken står inne i ovnen. Det er dette som avgjør høyden på ovnen.  Gassovnene for 5 kg flaske er lavere en ovnen for 10 kg flaske (vist på bilde), men det er samme effekt bortsett fra at 10 brenner lengre. Det står i bruksanvisningen at den brenne ca 0.2 kg gass pr time.

For å få best varme så anbefales det å ha teltet med vegger montert. Jo tettere teltet er jo mer varme blir det. Hvis det ikke er vegger så varmer den kun ca 2 meter foran ovnen. Hvis vegger er påmontert så gir den god varme til hele teltet også vinterstid.

Sommerperioden: Når det blir ned mot 14 grader på kvelden så kan det være godt å ha en slik ovn i teltet og det er det ofte typisk i August etter kl 22-23. Hvis det er et større telt typisk 6×9 meter så kan 2 stk slike ovner være å anbefale.

Vinterperioden: Hvis det er lite vind(vindstille) og dørene holdes igjen så kan man få 15 plussgrader inne i teltet når det er minus 5 ute. På et 3×6 meter telt ville jeg anbefalt 2 slike ovner for å oppnå 15 grader i teltet. Vind og åpninger vil være viktige faktorer. Flere bruker teltet som et slags røykerom ved fester innendørs og det virker ofte som at dette er her gjestene oppholder seg. Lettkledd og middag i teltet på vinteren kan bli en kald fornøyelse.

Vi har ovnen i 2 varianter. En som tar 5 kg gassflaske og en som tar 10 kg gassflaske. Begge gir 4.3 kw varme, men det er lettere å transportere 5 kg varianten. Hvis det kun er for en kveld så holder 5 kg flasken. Det er ikke å anbefale å ta en 10kg flaske til en 5kg ovn da flasken må stå utenfor og ovnen kan tippe pga lav vekt uten flaske.

Det er mulighet for å bruke egne gassflasker og kun leie ovnene.

Elektriske ovner har vi dårlige erfaringer med. Det blir ofte tull med sikringer og vi synes gassovnen varmer bedre.  Dieselvarmere kunne nok vært et alternativ når det er minusgrader, men vi har ikke disse i sortimentet enda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *