Betingelser ved leie

BETALING, KANSELERING OG DEPOSITUM

Leiesummen betales senest ved mottak av vare. Betalingen kan skje via faktura, Mastercard/Visa kort (Izettle) eller kontanter. Ved betaling med kontanter så ønskes legitimasjon slik at vi vet hvem vi leier ut til. 

Ved kanselering under høysesong så kommer det en kanseleringskost for å dekke våres kostnader. Denne kostnaden er 1/3 av det totale leiebeløpet.  Kanseleringskost gjelder kun bestillinger over 500.- og under høysesong dvs Mai => September

Vi tar et depositum på småleveranser tilsvarende det som er erstatningsprisen på utstyret. Småleveranser er da typisk hvis man skal leie et bord eller 1 stol. Dette er fordi vi bruker mye ressurser på å purre på å få disse småleveransene tilbake. Vi har ikke depositum på leveranser med leiepris over 500.-
ERSTATNING - PASS PÅ UTSTYRET - TING SOM KAN GÅ GALT

Priser er basert på at teltene leveres tilbake i samme forfatning som hentet. Utstyret vaskes og returneres som hentet. Matrester og skit fjernes av leietaker før retur.

Ødelagte komponenter må erstattes av leietaker. Normal slitasje kreves ingen erstatning for.

Hærverk/Tyveri: Det er leietakers ansvar å passe på leid utstyr. Skader som tyveri og hærverk som påføres i leieperioden skal erstattes av leietaker. Hvis man ønsker forsikring så må dette enten tas via eget forsikringsselskap eller avtales med utleier.  

Takene kan leveres våte, men veggene leveres tørre og det kan bli fakturert ekstra for å tørke veggene hvis de leveres våte og/eller skitne (450 pr/time). Det anbefales derfor at veggene pakkes sammen ved et tørt øyeblikk etter selskapet.

Takene er spesielt utsatte og kan bli skadet under transport hvis de ligger og vibrerer/sklir samt skyves inn i varebiler liggende. Anbefaler å transportere telt stående fastspent. Ødelagte tak må erstattes av leietaker. Takene blir skadet hvit teltene skubbes liggende inn i varebiler med takene mot bakken. Anbefales at de løftes inn. Leietaker er ansvarlig for at telt ikke blir skadet.

Det er lett å glemme å ta av borrelåsene i taket når teltet tas ned. Når teltet da klammes sammen så er det lett for at noe ryker hvis bruker stor kraft. Teltet skal tas ned i motsatt rekkefølge som satt opp.

Husk: Det er ikke nødvendig å bruke mye kraft på teltet under montering. Da er det eventuelt noen stropper som sitter fast inne i teltet. Gå inn og se hva som stopper bevegelsen. Med riktig teknikk så går det fint å montere med kun 1 person.

Hvis teltene ser mye vind så kan de bli skadet. Langvarig blafring og vibrering har forårsaket at skruer rister ut. Til nå så har ingen teltduker revnet pga vind, men skruer har løsnet pga langvarig vibrering.  De fleste skader er på tak under transport og demontering. Leietaker er ansvarlig for at telt ikke blir skadet.

Forsikring er ikke inkludert. Anbefaler at dere selv tegner forsikring med eget selskap hvis dere ikke kan dekke eventuell skade på telt. Dette skjer normalt ikke på mindre leie så da er anbefalingen at dere behandler teltene pent så går det nok bra. På større arrangementer anbefales det at arrangements ansvarlig selv tegner forsikring på personer og utstyr. Hvis teltene forlates på natten ubevoktet så også dette leietakers ansvar. Dette er jo spesielt risikabelt og vi har sett problemer med slikt typisk på Ekebergsletta der mange telt ble ødelagt på nattestid.